Underhållning och skoj på nätet

Begreppet underhållning på nätet är kanske inte omhuldat, men det är använt i många olika kontexter. Med det menas att termen innefattar olika saker för olika personer, underhållande för mig, men inte dig – och vice versa. Men nog med definitionsdebatt, här går vi igenom en del underhållning och skoj du finner på nätet.

YouTube

Att inte ta med Youtube på en sån här framställning vore felaktigt. Det är troligtvis den gemensamma nämnare för allas underhållning på nätet, åtminstone bland visuella medier. Det finns allt där. Sajten startades sommaren 2005 med sloganen ”broadcast yourself”, som inte har någon bra korrekt direktöversättning till svenska, men betyder ungefär ”visa upp dig själv”. Detta var grundtanken, men även det är ju ett vitt begrepp och numera så ser ju de flesta videos inte ut som det allra första som laddades upp av en av medgrundarna. Numera används tjänsten i alla typer av syften, från den ursprungliga tanken, till marknadsföring och rent nöje. Här nedan så ser du den allra första videon som nämndes ovan.

Forum

FlashbackDet låter kanske lite märkligt att kalla internetbaserade diskussionsforum för underhållning, åtminstone för den som inte nyttjat dem. Men på större forum, som det omstridda Flashback som exempel, så samlas många tusentals personer för att diskutera alla möjliga ämnen – att säga alla möjliga ämnen är nästan en underdrift eftersom både möjliga, omöjliga, rimliga och orimliga ämnen. Detta blir underhållning i den mån att det stimulerar våra sociala behov och möjliggör åsikter, insikter och inlägg från så många andra – så många andra du inte hade träffat i verkligheten. Men kom ihåg att ta saker med en nypa salt, även i seriösa diskussioner. Folk tenderar att tycka sig veta mer än de gör.

Rubiks kubSkojiga prylar på nätet

Nu är det ju så att inte allt som är skoj och underhållning faktiskt behöver stanna på nätet. En sådan sak som vi här på cyberspace tycker om är skojiga prylar. Massor av dem är säkert helt onödiga funktionellt sett, men vi kan inte motstå! Undertecknads senaste inköp kommer från en webbshop som specificerat sig framförallt inom pryl- och maskeradsegmentet.

About the author: Lazaro Jerde