Snabbmeddelandetjänster

Olika typer av snabbmeddelandetjänster är något som verkligen slagit igenom under de senaste åren. Idag är användande av olika snabbmeddelandetjänster ett av de absolut vanligaste sätten att kommunicera.

Skype är en av de mest använda och populära plattformerna för snabbmeddelande. Via Skype är det möjligt att skicka snabbmeddelanden direkt till mottagaren. Det är också möjligt att se om den person man skickar till är online för tillfället. Som bekant går det även att ringa med Skype samt kommunicera via videosamtal.

Google Talk är ett annat program som gör det möjligt att kommunicera med andra med hjälp av snabbmeddelande. Även röstkonversation är möjligt med Google Talk. För att använda Google Talk loggar man in med hjälp av sitt Gmail-konto.

Ett annat program för snabbmeddelande som var mycket populärt för runt tio år sedan är ICQ. Programmet finns förvisso fortfarande, men andra program är idag betydligt mer använda.

En annan plattform där det också finns möjlighet att skicka snabbmeddelande är via Facebook. Med hjälp av Facebook-chatten, vilken i princip är detsamma som tjänsten för att skicka meddelanden, går det att kommunicera i realtid med vänner som är inloggade.

Andra program som också går att använda för snabbmeddelanden är till exempel AOL Instant Messenger, Gadu-Gadu samt Yahoo Messenger.

About the author: admin