Livet i rymden är inte att flyga omkring som astronaut, men vi tillbringar ändå mycket av vår tid ute i rymden. Det är ju cyberspace det handlar om och här kan vi hitta hur mycket information vi vill. Vi handlar varor och dejtar. Vi söker information och vi spelar spel med vänner. Möjligheterna är idag obegränsade.

Man kan idag inte ens tänka sig tillbaka till den tid då Internet och Cyberspace inte fanns. Hur hittade man information? Jo, man fick gå till biblioteket och bläddra i böcker. Eller så köpte man hem tjocka band att söka information i. Idag söker vi bara på Google efter det vi vill få tag på eller läser på Wikipedia för att få information eller för att lära oss om något speciellt. Om vi behöver skicka information till en myndighet så söker vi bara efter deras hemsida och skickar mail eller chattar direkt med personalen.

Allt är så smidigt och det är svårt att förstå hur det gick till förr. Det blir mer och mer vanligt att man söker en partner via nätet. Det känns inte alls konstigt för dagens ungdom att lägga upp information om och bilder på sig själv på Internet. Informationen nås av mängder av andra människor och om man har tur hittar man en vän utan att ha behövt springa på dansställen och liknande. Ett problem kan vara att informationen går att hitta av mindre seriösa människor också. Det gäller att vara lite försiktig och det händer att unga flickor råkat illa ut när äldre män fått tag på informationen på nätet.