Lärorika Youtube-kanaler

Youtube har blivit vår tids nya Dolda Kameran. Massvis med roliga klipp läggs upp dagligen och vissa blir världskändisar tack vare att de strulade på trampolinen på bakgården. Men Youtube har mycket mer att erbjuda: det finns kunskap att ta del av. Vi kan tipsa er om två jättebra kanaler som vi snubblat över. 

yotuube

Crash Course History 

Tyvärr är den på engelska men det är ändå värt ett besök, även av dem som har lite svårare att hänga med i språket. Här har vi en väldutbildad man som med mycket humor och bra animationer går igenom världens historia på ett lättförståeligt och översiktligt sätt. Det är ett jättebra medel för historienördar att lära sig mer och kan vara något för historiestudenter i högstadiet och gymnasiet att ta del av.

Crash Course Chemicals

Vill du veta mer om universums byggstenar? Det här är snabbkursen för dig och för dig som studerar kemi och vill ha lite förkunskaper redan innan lektionerna sätter igång.

Den här kursen hålls av brodern till skaparen av Crash Course History. De har även gjort småvideos som förklarar vardagliga problem och situationer i världen så här kan man verkligen skaffa sig en allmänbildning!

About the author: admin