Kolla på film och tv online

Svensk tv har i år för första gången visat färre tittare än tidigare år, den enskilt största anledningen tros vara att allt fler tittar på tv och film online.

mycket innehåll till tvAlla de stora svenska tv-kanalerna har nu så kallade playkanaler där man kan se deras program ”on-demand”, med andra ord när man själv vill. Vissa av de kommersiella kanalerna har förutom program som kan ses gratis även betalversioner där man kan se mer eller mindre alla tv-program och filmer som sänts på kanalen. Dessa tjänster brukar inte vara så dyra men om man skall använda alla tjänster och playkanaler blir det snabbt mycket pengar.

Förutom de etablerade svenska kanalerna på marknaden finns även en stor mängd streamingtjänster som bara finns på internet. Den största av dessa är Netflix som totalt har dominerat marknaden i Sverige och än mer i USA. Utbudet av filmer och tv-serier är inte jättebra men om du inte har något emot att leta runt lite så finns det alltid något att se på. De har även ett antal egna tv-serier som fått väldigt bra mottagande av både tittare och recensenter. Exempel på dessa är Orange is the new black och House of cards.

Under den senaste tiden har dock Netflix tillväxt minskat i Sverige och ett annat namn har börjat växa sig starkare, nämligen HBO nordic. HBO som är en stor kabel-tv kanal i USA producerar några av de mest hyllade tv-serierna som går just nu som Game of thrones och True Detective. Det var ett antal år sedan de lanserade sin streaming-tjänst i norden och har på senare år fått både bättre användarvillkor och större utbud.

Det skall inte förglömmas att Youtube också är en jättestor källa för gratis underhållning och utbildning.

About the author: admin