Dejta på nätet

När folk runt omkring börja hitta varandra och du mött alla kompisars kompisar, kan det kännas svårt att hitta någon att dela livet med. I Sverige är det vanlig att mötas genom vänner eller på uteställen. Eller, det brukade vara så. Nuförtiden har Sverige blivit riktigt bra på nätdejting. 

Date

Nuförtiden har Sverige blivit riktigt bra på nätdejting. Det verkar passa oss som handen i handsken. Kanske för att vi är kanske reserverade och har svårt att öppna upp oss för nya människor. Då är det enklare att bara har bilder och text på nätet för att identifiera sig själv och andra. Stockholmare har blivit riktig duktiga på nätdejting.

Hur fungerar det?

Olika sidor gör det på olika sätt. Vissa är inriktade mot specifika saker: det finns en amerikansk dejtingsida där redan gifta människor kan anordna träffar med andra för vara otrogen. Det finns även sidor som bara tar emot personer de anser vara vackra nog.

Sedan finns det normala dejtingsidor, där du får chansen att möta personer från hela landet. Sidorna bygger ofta på en slags algoritm som letar fram personer som du borde ha mycket gemensamt med om man dömer utefter hur ni båda fyllt i era profiler.

Man kan vara kortfattad eller långdragen i sin profil. Det är bättre att skriva så mycket som möjligt, men förbli intressant. Ju bättre folk lär känna dig genom dina ord och vad du skriver om dig själv, desto större chans att rätt sortens människor söker närmare kontakt med dig.

Lägg upp rättvisa foton av dig själv. Alla vill se hur den andre ser ut och ingen vill bli överraskad när man ska mötas för första gången. Lägg upp bilderna som du gillar på dig själv men lek inte runt i med bildredigeringen så du förskönar eller förvränger dina egna drag. Det kommer inte att uppskattas när du ska på en riktig dejt och det visar sig att du inte alls ser ut som på bilden.

Främst som måste man våga vara ärlig när man ska dejta. Man kommer inte att hitta en partner som passar en om man inte berättar om sig själv. Du behöver inte peka ut vartenda fel du anser att du har, men låtsas inte vara någon du inte är. Om han eller hon gillar fantasyfilmer behöver du inte säga att du gör det. Det kommer bara att försvåra situationen när det uppdagas att du ljugit.

Sist kan vi bara råda er att ha roligt och vara försiktiga! Samma regler gäller online som i verkliga livet. Lycka till!

About the author: admin