Bra att veta inför laptopköpet

Idag finns det mycket att välja mellan när man köper en dator, även om man bara är ute efter en laptop. Här tittar vi lite på de faktorer som spelar roll när man funderar på att köpa nytt.1587350-laptop

Prestanda

Prestanda är alltid en faktor, men det finns prestanda för olika aspekter av datoranvändning. Kommer man främst använda datorn för webben och jobb eller skolarbete behöver man ju till exempel inte något mer än ett simpelt integrerat grafikkort Är man ute efter en dator med korta starttider bör man även se till att den har en SSD.

Batteri

Batteritid är ju något som är viktigt för många, man vill ju kunna köra datorn så länge som möjligt utan att behöva oroa sig för att ha någonstans att ladda den. Men man kommer alltid att behöva göra en kompromiss mellan batteritid och arbetsbörda. Ju mer datorn behöver arbeta desto snabbare går batteriet åt. Det kan vara bra att köpa en extra laddare för att ha med sig när man är utanför huset. Webbutiken eQuipIT rekommenderar att man tittar på undersidan av datorn för att bekräfta både volt- och amperestyrkan så man vet att man får rätt.

Pris

Man brukar säga att en laptop kan antingen vara snabb och billig, snabb och lätt, eller lätt och billig, men inte alla tre på en och samma gång. Igen så kommer det att bero på vad man tänkt använda datorn till. Är man inte villig att betala så mycket så kommer man antingen att få en tung eller långsam dator, detta kommer man väldigt sällan undan.

Anslutningar

Man bör alltid titta på specifikationerna när man köper en laptop på nätet, det är här man kan försäkra sig om att alla anslutningar man kan tänkas behöva faktiskt finns. Har man väldigt specifika behov kommer man ofta att ha ett mindre utbud då laptops har begränsat med utrymme och kommer inte kunna ha anslutningar för absolut allt.

About the author: Lazaro Jerde