När semestern är slut och kräftskivorna varit så finns hösten i våra tankar. Men tiden går fortare än du tror. Innan du vet ordet av firar vi första advent. Det är därför en bra idé att börja tänka på julhelgen redan i september.

Sätt dig ner och skriv en lista över vad du ska baka, vilka du ska fira julen med och vilka julklappar du ska ge till den närmaste familjen. Det är en mycket bra start.

Det går att beställa redan nu saker som kan vara bra att ha till jul. Klicka här för att titta på ljusslingor som kan passa till jul. Om du och din familj ska resa bort så är det nästa sak som du måste tänka på.

Jultrafiken är ganska svår

En julafton hos farmor och farfar kanske bara betyder en kort bilresa. Men om du ska fira jul hos släktingar i en annan del av landet – utan tillgång till bil- så hamnar saken i ett annat läge. Se till att boka resan med tåg, buss eller flyg i god tid. Då blir själva resan en trevlig början på helgen.

Besök en julmarknad

Använd en kväll i september eller oktober till att prata med dina familjemedlemmar om den kommande julen. Klicka här för att få information om närmaste julmarknad ifall ett besök där står högt upp på önskelistan.